Поради големия интерес Университетът за национално и световно стопанство  (УНСС)

...
Поради големия интерес Университетът за национално и световно стопанство  (УНСС)
Коментари Харесай

Нови дати за предварителни изпити ще има в УНСС

Поради огромния интерес Университетът за национално и международно стопанство  (УНСС) провежда нови дати за предварителни изпити във формата на държавните  зрелости изпити на 17 и 25 юни. На тези изпити, с изключение на да тестват знанията си, завършващите гимназисти ще имат шанса да бъдат признати в най-големия и влиятелен стопански университет у нас и в Югоизточна Европа, оповестяват от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Линкът за записване за изпитите е:  

От 2023 година методите за банкет в УНСС се усилиха с още един - посредством предварителна матура по български език и литература. Резултатите от нея ще се зачитат за кандидатстване и банкет в най-желаното икономическо висше учебно заведение. Досега бяха извършени пет предварителни матури - три в София, и две в Гоце Делчев и Ямбол. На тях се явиха 800 възпитаници. 

Предварителният изпит, осигуряващ на претендентите една спомагателна опция да образуват бал за банкет в мечтаните от тях специалности в УНСС, се радва на доста огромен интерес от зрелостниците, заради това бяха избрани две нови дати преди формалните държавни зрелостни изпити. 

Някои от изпитите се провеждат взаимно с образователни центрове за подготовка на кандидат-студенти, с които УНСС подписа меморандуми. Тази нова форма на кандидатстудентски изпит в УНСС има за цел да подкрепи кариерното насочване на зрелостниците, като им даде опция да ревизират своите познания в действителна конкурсна среда и след това да аплайват с най-високия изкаран от тях резултат на изпитите. 

" Целта на тази нова форма за банкет е да насърчим младежите, които желаят да учат и са положили старания, да бъдат признати и да продължат образованието си в УНСС ", споделя ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров. " Вашата добра подготовка е значима освен за вас, а и за вероятностите на нашата страна. УНСС, като най-големия бизнес университет в България, образова експерти, които заемат високи позиции в бизнеса и ръководството на страната. Нашият университет ще ви даде доста благоприятни условия и късмет за процедура в огромни национални и интернационалните компании, банки и финансови институции. Важно е да имате мотивация да се развивате и образовате, а ние тъкмо това търсим в нашите студенти - да намират пътя, да се стремят да реализират по-високи резултати ", разяснява ректорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР